« Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση για το Θεσμό της αναδοχής σε γονείς καιεκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Περιφέρεια ΔυτικήςΕλλάδας»

Σύμφωνα με τη Σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού κάθε παιδί έχει δικαίωμα για ένα επαρκές επίπεδο διαβίωσης, στέγης, ασφάλειας, διατροφής, εκπαίδευσης, πρόσβασης σε ιατρικές υπηρεσίες και προστασία από οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης. Επιπλέον αναφαίρετα δικαιώματα του παιδιού είναι η ανάπτυξη της προσωπικότητάς του, της ελευθερίας γνώμης του, της Θρησκευτικής του συνείδησης καL της πρόσβασης στην πληροφορία. Το παιδί έχει δικαίωμα σε
εναλλακτική μορφή οικογενειακής φροντίδας, όταν δε μπορεί να παραμείνει στο οικογενειακό του περιβάλλον.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SΟS επιθυμούν να διοργανώσουν από κοινού ενημερωτικές συναντήσεις σε σχολεία τrις Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Αχα.ί.α, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία) με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για το Θεσμό της αναδοχής.
Η ομάδα στόχου Θα είναι γονείς και εκπαιδευτικοί. Οι συναντήσεις Θα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες στο χώρο της εκάστοτε σχολικής μονάδας και Θα ολοκληρώνονται σε τρεις(3)δίωρες συναντήσεις. Οι εισηγήσεις Θα πραγματοποιηθούν από κοινωνικούς λειτουργούς, Ψυχολόγο, κοινωνιολόγο κ. α.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τη Θεματολογία των συναντήσεων:
1η Συνάντηση: Το δικαίωμα των παιδιών στην οικογένεια. Οι αντιξοότητες στη ζωή της βιολογικής οικογένειας ώστε ένα παιδί να απομακρυνθεί. παιδική κακοποίηση.
2η Συνάντηση: Θεσμικό πλαίσιο και διαδικασίες για να γίνεις ανάδοχος γονιός.
3η Συνάντηση: Δυσκολίες καL προκλήσεις της ανάδοχης οικογένειας. Συνεργασία με τη βιολογική οικογένεLα.
Στο πλαίσιο αυτό Θα Θέλαμε να ζητήσουμε τη συνδρομή σας, προωθώντας την επιστολή σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Όποια σχολική μονάδα επιθυμεί, προκειμένου να οργανώσουμε τη δράση, παρακαλούμε
να δηλώσει συμμετοχή μέχρι τις 31-01-202Ι].

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top